на живо

Ракитич оправи призив към УЕФА да не дисквалифицира отбора от Евро 2016

Предстои разследване на инцидентите от мача Хърватия - Чехия

Плеймейкърът на Хърватия Иван Ракитич оправи призив към УЕФА да не дисквалифицира отбора от Евро 2016 заради инцидентите с хърватските привърженици.

"Надявам се, че УЕФА разбира едно нещо - ние искаме да продължим да изживяваме мечтата си. Искаме да играем във вторник срещу Испания и да продължим в следващия кръг", заяви футболистът на Барселона.

"Ние имаме тотално доверие в УЕФА и полицията Надяваме се, че всичко, което се случи в петък, ще бъде правилно разследвано и най-вече, че подобно нещо никога няма да се случи отново", добави Ракитич.

УЕФА ще разследва футболната федерация на Хърватия заради инцидентите по време на мача с Чехия, завършил 2:2 в петък. Двубоят беше прекратен за осем минути в края, а крайното 2:2 дойде от дузпа в добавеното време. Привърженици на Хърватия хвърлиха димки, една бомбичка и се сбиха по между си на трибуните.

Хърватия е на второ място в класирането в група "Д" с 4 точки, а начело е защитаващият титлата си отбор на Испания с 6 точки. Чехия е на трето място с 1 точка, а Турция е на последната позиция без спечелена точка.