на живо

Ръководството на ЦСКА призова феновете да изчакат с пътуването до Нион

"Напрежението няма да се отрази позитивно на нашите искания", пишат "червените"

Ръководството на ЦСКА призова феновете на клуба на този етап да не пътуват до централата на УЕФА в Нион. От сайта на клуба беше свален призива за сбирка утре (20 юни) и потегляне към Швейцария, където "червените" привърженици да протестират.

"Армейци,

ПФК ЦСКА благодари за изразената готовност да защитите клуба и неговите права в Нион. Ръководството на клуба ви призовава да изчакаме решението на КАС преди предприемането на каквито и да било други действия. Нагнетяването на допълнително напрежение преди решението на съда в Лозана не би донесло позитиви за нашите справедливи искания. ПФК ЦСКА е предприел всички необходими законови мерки за защита на легитимното и извоювано на спортния терен право на клуба да участва в Лига Европа през настоящия сезон. Бъдете сигурни, че нашият клуб няма да остане безучастен при каквото и да е развитие на казуса. 

От ръководството", пише в страницата на "червените".

По-рано днес на сайта се появи съобщение, което призоваваше за организирано пътуване с автобус към Швейцария. Пред централата на УЕФА привържениците искаха да изразят недоволството си от решението на централата да отстрани ЦСКА от европейските клубни турнири минути преди жребия за първия предварителен кръг.

Ръководството на "червените" обаче помоли за търпение и предупреди, че създаването на напрежение няма да се отрази добре на исканията на клуба. От ЦСКА за пореден път заявиха, че са предприели всички правни мерки във връзка с казуса.