на живо

Ръководството на "Левски": Николай Митов остава (ВИДЕО)

"Новото първенство ще покаже дали сме живи или мъртви", каза Даниел Боримиров

Lap.bg

Ръководството на "Левски", в лицето на спортният директор Даниел Боримиров и изпълнителния директор Красимир Иванов, заяви, че Николай Митов ще продължи да води тима и по време на подготовката за новия сезон.

"Митов остава и за следващия сезон. Не е приятно, че загубихме от ЦСКА, но продължаваме да работим", каза Боримиров.

С Митов на треньорската скамейка "Левски" се класира на трето място в първенството, но загуби последните си две дербита срещу ЦСКА с по 0:3.

Снимка: Lap.bg

Ръководството очерта и плановете за новия сезон пред клуба.

"Дали сме живи или мъртви, ще покаже новото първенство. Първо трябва да се стабилизираме финансово, а това минава през изплащане на задължения. Ще се разпростираме доколкото финансовите възможности ни позволяват. Не е коректно да говорим за селекция при наличието на евентуален бараж до края на първенството. Все пак това са футболисти, на които трябва да разчитаме", заяви Боримиров.

Иванов разкри, че в "Левски" все още нямат яснота около евентуално участие на клуба в евротурнирите и не са запознати с позицията на Българския футболен съюз (БФС) след като УЕФА отказа участие на ЦСКА в международни клубни състезания в следващите две години.

"Тръпнем в очакване! Когато знаем позицията на БФС ще финализираме и нашата собствена. В момента само нервно потропваме с крак и чакаме", разкри той.

От клуба коментираха и опита за саморазправа на феновете с футболистите и събличането на фланелката на Александър Александров след загубата от ЦСКА в предпоследния кръг на първенството. 

"Не толерираме такова нещо като клуб. Ще разговаряме със стюардите, защото все пак "Левски" им плаща. Всички ни боли след такива загуби! Тези футболисти играят за "Левски" и за да зарадват феновете. В неделя (28 май) не го направиха, за което аз се извинявам. На никой не му е приятно да го бият и събличат. Разбирам разочарованието на футболистите, но няма такива, които не искат да играят", категоричен е Боримиров.

Снимка: Lap.bg

Красимир Иванов не пропусна да коментира търга за емблемата и имуществото на ЦСКА, който се проведе вчера (30 май) в Кърджали. Победител в него стана фирмата на феновете на първодивизионния "червен" клуб, който ще трябва да плати 8 млн. лева.

"За нас тази тема е изключително интересна и емоционална. Победителите са дали обещание, но не са платили. Ще следим как ще се развие търга. Футболният клуб не участва в наддаването, така че купи ли ЦСКА емблемата на ЦСКА не е ясно", каза той.

Боримиров разкри, че отборът ще започне подготовка на 11 юни, а след това ще проведе лагер в Правец с оглед на евентуално участие на клуба в евротурнирите. 

Още от пресконференцията вижте в следващото видео: