на живо

Раненият на "Армията" полицай се лекува у дома

Прекият извършител все още не е установен

Полицаят, който бе ранен по време на мача ЦСКА-София - "Черно море" (1:0) в неделя, е в болнични и се лекува у дома, съобщиха за bTV от МВР.

Служителят на реда бе уцелен с един от многобройните предмети, които полетяха от трибуните към треньора на гостите Георги Иванов-Гонзо в последните минути. Пострадалият се свлече на пистата до тунела, а негов колега му се притече на помощ.

Впоследствие той е прегледан в болница и освободен за домашно лечение. Нараняването е в областта на слепоочието, като не се уточнява дали е ударен с камък, бутилка или друг предмет. Прекият извършител все още не е установен, работата продължава.

По-рано днес БФС наказа клуба с частично затваряне на стадион "Българска армия". Любопитното е, че Дисциплинарната комисия съобщи за "лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 4000 лева". Впоследствие в решението се уточнява, че наказанието се заменя от „частично затваряне на стадион - ложа 11 и блок 1 в сектор „А” и имуществена санкция в размер на 4000 лева".

Комисията се позовава на с чл. 37, ал.1, т.21 от Дисциплинарния правилник. Текстът гласи, че в зависимост от тежестта на нарушението "лишаване от домакинство" може да бъде заменено със забрана за игра пред публика, частично или пълно затваряне на стадион, включително при хвърлени предмети, довели до сериозни наранявания и с последствия.

Клубът е глобен и с още 2300 лв. за използване на пиротехника и хвърлени предмети без последствия.