на живо

Расистки скандал с играч на ЦСКА, клубът реагира

"Червените" излязоха със съобщение на официалния си сайт

Lap.bg

Нападателят на ЦСКА Вив Соломон-Отабор е станал обект на обиди от расистки характер. Това обявиха от клуба часове след нулевото равенство срещу "Арда" в мач от 19-ия кръг на Първа лига. "Червените" са категорични, че ще се борят с подобно поведение, определяйки расизма като "бич за съвремието ни".

"ЦСКА като клуб и институция в българския футбол, радваща се на подкрепата на най-многобройната публика, ясно декларира своята позиция, че по никакъв начин няма да толерира проявите на расизъм, дискриминация и всякакво разделяне и определяне на хората според техния цвят на кожата, етнос и религиозна принадлежност. Заставаме твърдо зад нашия футболист Вив Соломон-Отабор, който в последните ни срещи стана обект на атаки и обиди на тази основа"

"Категорично ще се борим срещу това като авторитетен клуб, в който играят футболисти от различни националности. Расизмът е бич за съвремието ни и няма място нито в обществото, нито по спортните терени на България", написаха от "червения" клуб.

Роденият в Лондон Соломон-Отабор стана обект на расистки обиди за втори път в рамките на няколко дни. Феновете на "Арда" го атакуваха по същия начин и в двубоя между двата тима за Купата на България. Тогава бяха предупредени от диктора на стадиона.

Преди по-малко от два месеца, след расисткия скандал около България - Англия, именно Отабор сподели в интервю, че не е ставал свидетел на подобни грозни прояви у нас.

Тагове: