на живо

Равенство във финала: "Милуоки" победи "Финикс" за втори път

Петият мач за определяне на шампиона в НБА е в ранните часове на неделя

Reuters

Кой ще бъде следващият шампион на НБА? Въпросът остава на дневен ред и след четвъртия мач от финалната серия. "Милуоки Бъкс" успя да победи "Финикс Сънс" със 109:103 (20:23, 32:29, 24:30, 33:21) във "Файсърв Форум", така резултатът вече е 2:2 победи. 

След като "Слънцата" постигнаха два успеха в собствената си зала, "Елените" отвърнаха със същото. Следващия мач е в ранните часове на неделя (18 юли) българско време и отново ще бъде във Финикс. Играе се до 4 победи.

Снимка: Reuters

В четвъртия мач най-ключова роля за победата на "Милуоки" изигра Кийт Мидълтън. Той записа впечатляващите  40 точки, 6 борби и 4 асистенции. Голямата звезда на домакините Янис Антетокумбо добави 26 точки, 14 борби и 8 асистенции.

За "Финикс" Девин Букър отбеляза 42 точки за 38 минути на паркета.

Снимка: Reuters

След силна първа част за "Слънцата", от "Милуоки" се събудиха и двата тима успяха да се оттеглят за почивка при равенство 52:52.

Баскетболистите на "Финикс" започнаха да трупат аванс след паузата, но така и не се откъснаха напред в резултата. В заключителната четвърт домакините бяха в подем, за да се поздравят с победа в четвъртия мач.

Снимка: Reuters

"Милуоки" играе на финала за първи път от 47 години, а тимът има една титла от 1971 г. "Финикс" пък преследват първо отличие от НБА.

Тагове:

НБА