на живо

Разкриха как ще изглежда статуята на Стоичков (ВИДЕО)

Скулптурата ще бъде висока около два метра и изработена от бронз

Lap.bg

Днес бе представен макет на статуята на Христо Стоичков, която ще се намира на стадион „Българска армия”. Поводът е 50-ят юбилей на най-титулувания футболист на ЦСКА, а целта е тя да е готова и официално открита на 20-ти май, когато е и юбилейното шоу на Камата.

Скуплтурата ще бъде поставена на мястото на чешмичката пред стадиона. Тя ще бъде висока около два метра и ще е изработена от бронз.

Видът на статуята е избран лично от Стоичков, като той е нанесъл корекции на първоначалния проект. Моментът, който ще бъде запечатан е радостта след гола на Камата срещу Германия по време на Световното първенство в САЩ.

"Имаше няколко варианта за визията на този проект. Тази избра самият господин Стоичков. Тя тръгна от една много популярна снимка. Там главата беше в друга позиция - гледаше нагоре към небето. Ицо имаше няколко изисквания, които на пръв поглед са незначителни, но промениха цялата концепция. Той пожела главата да се насочи напред и спешно трябваше да направя нов проект. Времето за изработка е много кратко," заяви авторът на проекта Костадин Ненов.

Към момента нужните средства за реализиране на проекта не са събрани, но се очаква това да се случи до края на месец април. От ЦСКА припомниха, че всичко това се случва благодарение на подкрепата на феновете на тима.