на живо

Разкриха колко е получавал помощният персонал на футболния тим на Гана

Сумите са били раздавани за участието на Световното първенство в Бразилия

Getty Images/Guliver Photos

Представете си свят, в който човекът, който се грижи за екипите на отбора получава заплата колкото тази на футболистите от дадения тим.

Трудно е, нали? Не и ако сте работили във Футболната асоциация на Гана по време на Световното първенство в Бразилия през 2014 година. Там човекът отговарящ за екипите на отбора е получил сумата от 100 000 щатски долара за продължителността на турнира (в случая на Гана по-малко от месец, заради ранното им отпадане).

Цифрата прави впечатление в доклада за представянето на „черните звезди” по време на Мондиала, а Исмаил Хамиду е късметлията „заслужил” си я. Очудващо е, че заплащането е равно с това на футболистите, доктора и треньора на тима Джеймс Куеси Апия.

Друг харч, който асоциацията си е позволила е 5263 долара за официален барабанист. Неговият ритъм обаче явно не бе достатъчен за Гана да победи Португалия в последния си мач от груповата фаза и да се класира за елиминациите. Двубой, който бе предшестван от друг скандал за пари. Футболната асоциация бе принудена да изпрати 3 милиона долара на играчите си, за да прекрати бунта им за пари.

Целта на доклада е била да обясни харчовете на Гана по време на Световното първенство, включително и плащания които не са били отчетени.

Африканците са получили 8 милиона долара за това че са участвали в груповата фаза на Мондиала, но са изхарчили с близо 12 милиона за цялото си представяне, считано от началото на квалификациите.