на живо

Различната версия на Магуайър: Мислех, че се опитват да ме отвлекат

Капитанът на "Манчестър Юнайтед" разказа пред "Би Би Си" своята гледна точка за случилото се на Миконос

Reuters

Хари Магуайър има съвсем различна версия за случилото се на гръцкия остров Миконос. След прибирането си във Великобритания капитанът на "Манчестър Юнайтед" разказа в интервю за "Би Би Си", че се е страхувал за живота си и мислел, че го отвличат.

Най-скъпият защитник в света участва в сбиване пред бар на остров Миконос, след което се озова в ареста и бе осъден на 21 месеца и 10 дни затвор условно.

Магуайър е обвинен в оказване на съпротива при арест, удряне на полицейски служители и опит за подкуп на официални лица. Адвокатите му обжалваха присъдата и сега предстои ново дело.

Играчът обаче твърди, че не е разбрал, че насреща си има истински полицаи и по тази причина е бил агресивен.

"Докато чакахме наетия миниван, който да ни прибере във вилата, двама мъже доближиха сестра ми, след което тя започна да губи съзнание. Имаше блъскане, крясъци, но не и размяна на удари".

Разказва още, че докато пътуват към болница, ванът им е отбит от пътя и върху тях се нахвърлят мъже в цивилни дрехи: "Първоначално помислих, че правят опит да ни отвлекат. Свалиха ни на колене, накараха ни да вдигнем ръце във въздуха и започнаха да ни налагат. Удряха ме многократно в краката. Бях в паника, страх. Опасявах се за живота си. Викаха ми, че повече няма да играя футбол и с кариерата ми е свършено.".

Магуайър уточни, че едва когато са го вкарали зад решетките е разбрал, че си има работа с гръцката полиция.

"Не чувствам, че дължа извинение на някого. Извинение е нужно, когато си сторил нещо грешно. Не го пожелавам на никого. Очевидно е, че ситуацията постави един от най-големите клубове в света в трудно положение, така че съжалявам, че поставих феновете и клуба в това, но не съм извършил нищо нередно", продължи Магуайър.

"Знам какво се случи онази вечер. Знам истината. Когато говоря за това се дразня, но това е така, защото ме кара да се чувствам малко гневен отвътре. Ще продължа напред. Достатъчно здрав съм психически. Такава чест е да си капитан на "Манчестър Юнайтед". Нещо, от което съм много горд. Огромна привилегия е да играеш за клуба, а какво остава да бъдеш с капитанската лента. Не е мое решение, но ще кажа, че клубът ми оказа голяма подкрепа от началото до края. Те бяха невероятни и им благодаря за това", каза още бранителят.