на живо

Различните 5: Мадлен Радуканова - огън от емоции (ВИДЕО)

Гледайте бенефиса на ансамбъла по художествена гимнастика, Невяна Владинова и Катрин Тасева по bTV на Коледа (25 декември) от 17:00 ч.

Откровена, щура, общителна. Ако искате да я впечатлите, забравете за празните приказки. Мадлен Радуканова е пряма и точна и очаква абсолютно същото в замяна.

Дъщеря на един от най-известните български футболисти - Милен Радуканов, на едва 20 години тя вече се е откъснала от славата на баща си и сияе дори по-силно. Мадлен е огън! Не само на килима, но и извън него. С темпераментен характер, тя може да е душата на компанията и да се смее с глас, но няма и за миг да се поколебае да ви каже всичко в очите, ако види проблем.

Тази стихия, буря, ураган може да видите и на Коледа (25 декември) от 17:00 ч., когато bTV ще излъчи бенефиса на  ансамбъла по художествена гимнастика, Невяна Владинова и Катрин Тасева!

За контрола върху огъня от емоции, за детската мечта да задминеш татко, за разочарованията и израстването след тях, за способността да си напълно щастлив със себе си и забавната страна на живота... Мадлен не се колебае да разкрие чaстичка от онази симпатична, щура девойка, която няма да видите на интервюта след състезание.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@mmradukanova)

"Когато бяхме малки, когато баща ми беше треньор на ЦСКА, ходехме на почти всички мачове. И аз, и мама, и сестра ми, много го подкрепяхме и много се радвахме за всяка победа. Спомням си един мач, беше за Купата на България, те я спечелиха и слязохме долу на стадиона със сестра ми. Беше много емоционално и тогава си казах, че искам един ден и аз да надмина неговите успехи и да ми се радват и на мен така", спомня си Мадлен.

10 години след онази славна за Радуканов победа над "Славия", донесла Kупата на България за ЦСКА, той постига по-голям триумф - става свидетел на това как дъщеря му задминава успехите му и се превръща в мечтаната самостоятелна, успешна личност.

"Той винаги ми е казвал, че страшно много се гордее с мен, с това, че пораствам с всяка една година и той го вижда. С това, че надминавам неговите успехи. Той е доста емоционален. Аз също съм такава, но той не може да ни гледа на състезания, много се притеснява. Доста е строг. Понякога се държи като треньор с мен. Като му разказвам какво се случва с госпожата в залата, за тренировките, как ми се е скарала за нещо, той винаги я защитава", разкрива гимнастичката и добавя:

"Доста сме близки. Споделям му, обичам да прекарваме време заедно и ми е много приятно, когато съм със семейството си... Но за гаджета не му споделям. Не знам как ще реагира, винаги съм под стрес, когато става въпрос за някое момче".

За тези теми, за успокоение и упование, Мадлен разчита на съвети от майка си и сестра си.

"Мама винаги ме е успокоявала. Когато се прибера вкъщи и разказвам как са минали тренировките и нещо се оплаквам, плача, тя винаги ме успокоява, винаги ми дава правилни съвети и ми помага. Имам по-голяма сестра - Лилия. Доста се карахме, биехме се от време на време с нея, но за някакви пълни глупости. На нея може би даже ѝ споделям повече, отколкото на мама за лични работи и доста често ѝ давам лични съвети", обяснява тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@mmradukanova)

Преди половин година Мадлен заживява сама, отделно от родителите си. Разкрива, че сега ѝ е доста по-спокойно и няма нищо против от време на време да остава сама. Тя не се нуждае задължително от половинка, за да е щастлива.

"Любовта за мен е вярност, отдаденост, уважение и отношение. Мисля, че всяко нещо се случва с причина, всяко зло за добро. В момента мисля, че съм пораснала на тази тема и съм доста по-щастлива", разкрива гимнастичката.

Снимка: bTV

Мадлен е от момичетата, които обичат да се забавляват, да споделят време с приятели и да щуреят на воля.

"Когато ни пуснат почивка, гледам да я използвам максимално, да отида на максимално много места, на някоя друга дискотека. Разбира се, когато са отворени и няма коронавирус. Имам доста приятели извън гимнастиката. Те разбират добре, че нямам много свободно време, че няма как да се видим в 10 часа вечерта, когато съм супер изморена и си лягам да спя. Много се радват, даже идват на състезания, гледали са ме и се гордеят", радва се Радуканова.

Снимка: bTV

Макар да обича да пътешества и да приключенства, любимото място на Мадлен си остава домът.

"Много обичам София, наистина ми е на сърце родният град. Обичам, когато се прибирам отнякъде, като кацаме в София, да гледам през прозореца и да се наслаждавам. Чувствам, че вече съм си вкъщи", разказва тя.

Кокетни кафенета и ресторантчета за брънч, паркове и планини, малките софийски улички – това са все места, където можете да срещнете Мадлен. Няма да я видите обаче да обикаля по магазините, защото шопингът не е любимото ѝ занимание.

Снимка: bTV

С годините Мадлен не губи цветовете си. Настроенията ѝ продължават да бъдат шарени!

"Момичетата от отбора са ме виждали във всякаква светлина. Мога да съм много притеснителна - за интервюта, за състезания, но от друга страна мога да съм център на внимание, да разказвам някакви неща, да се смея. Мога и да съм много ядосана, да не говоря с никого, да се карам с всички, да ми е криво... Въобще всякакви настроения. Не мога да кажа, че съм определен тип човек. Изнервя ли се, става страшно, но се опитвам. Мисля, че доста съм се променила... в добра насока, надявам се", казва тя.

Мадлен обаче никога не е губила едно свое качество - да бъде искрена и да не спестява нищо на човека срещу себе си.

 

"Мисля, че е предимство. Винаги казвам нещата, които мисля, които искам и не ме интересува въобще хората отсреща как ще реагират - дали ще ми се разсърдят, или не. Предпочитам да съм искрена, мисля, че това е много по-хубаво, отколкото да лъжеш един човек в очите и да не му казваш нещата, които реално мислиш за него", категорична е Радуканова.

Ако открихте в себе си нещичко от характера на Мадлен, по всяка вероятност животът ви не е от най-лесните, защото кой обича искрените хора. Същият този характер на Мадлен обаче със сигурност я причислява към онези - най-достойните.

Снимка: bTV

Гледайте бенефиса на ансамбъла по художествена гимнастика, Невяна Владинова и Катрин Тасева по bTV на Коледа (25 декември) от 17:00 ч.