на живо

Разочарованият Хайнкес: Приключих с Шампионската лига

Бяхме по-добри и в двата мача, а те трябва да благодарят на Навас, каза наставникът на "Байерн"

Reuters

Треньорът на "Байерн" Мюнхен Юп Хайнкес не скри разочарованието си от отпадането на отбора на полуфиналите в Шампионската лига и допълни, че това е бил последният му мач в турнира.

Баварците напуснаха надпреварата след 2:2 в реванша срещу "Реал" Мадрид на "Сантиаго Бернабеу" и загуба с 1:2 в първата среща в Мюнхен, въпреки че имаха превъзходство през по-голямата част и на двете срещи. 

"Бяхме по-добри и в двата мача, но не успяхме да стигнем до финала и това е много разочароващо. В реванша и двата отбора играха добре, красиво, показаха футбол от световна класа. Мисля, че ние доминирахме, а те трябва да благодарят на Кейлор Навас за впечатляващото му представяне, особено в края на срещата", каза специалистът след двубоя.

Снимка: Reuters

"Всички в отбора са разочаровани, че не успяхме, защото заслужавахме да играем на финала. Реалист съм, знам, че резултатът е най-важен, но е трудно е да приемем, че отпадаме след толкова добри два мача."

"Равенството е като загуба за нас. За съжаление допуснахме много лек втори гол в деликатен момент в началото на второто полувреме. Улрайх се обърка в ситуацията, просто изключи. Първоначално той тръгна да лови топката, а след това се усети, че няма право, паникьоса се и грешката беше факт. Това е ужасно нещо, през което един играч трябва да мине. Но след това ние имахме достатъчно положения, за да вкараме, а като цяло моят вратар се справи добре."

Снимка: Reuters

"Отборът показа дух и морал през целия мач и създадохме много шансове, за да спечелим. Всичко, което Реал правеше, беше да контраатакува от собственото си поле. 

"Доволен съм от представянето на отбора. Не съм виждал "Байерн" да играе така добре от доста дълго време. Имахме и проблеми с контузени, петима титуляри не бяха на линия днес, но въпреки това излязохме пред 80 хиляди на "Бернабеу" и играхме великолепно. Не искам да се оправдавам с кадровите проблеми, но това със сигурност повлия на резултата и в двата мача."

Снимка: Reuters

"Не мога да кажа кой е фаворит за трофея. "Рома" и "Ливърпул" първо трябва да се срещнат в Рим (в другия полуфинал), "Ливърпул" е с по-големи шансове (води с 5:2 от първия мач) да продължи напред и мисля, че финалът ще бъде равностоен, труден мач."

"Това беше последният ми мач в Шампионската лига. Повече никога няма да бъда старши треньор. Това е. Не мисля, че има много 72-годишни, които трябва да вземат това решение", завърши Хайнкес.