на живо

Разрешиха контактните тренировки в Англия

Нова крачка към подновяването на мачовете във Висшата лига

Twitter

Клубовете от Висшата лига на Англия получиха зелена светлина за преминаване към следващата фаза от плана за рестарт на първенството - тренировки с контакт.

През изминалата седмица отборите имаха право единствено да провеждат занимания на малки групи и то без да се докосват.

Тази сутрин правителството на Великобритания официално разхлаби още една от мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, като надеждите са Висшата лига да бъде подновена в средата на юни.

"Спортистите могат да преминат към Фаза 2 от подготовката си", се казва в съобщението - "Това означава възобновяване на тренировките с контакт между състезателите. Това е важно, за да могат да се върнат двубоите в много спортове. Контактите между спортистите са необходими, за да пресъздадат условията на самите мачове."

Прави се обаче и едно уточнение: "За предпочитане е този тип занимания да стартират на малки групи от по 2-3 спортисти, след това постепенно да се премине и в по-големи групи от по 4-12 спортисти, за да се стигне в края до целия отбор и то без никаква социална дистанция между атлетите. Подобно на Фаза 1, за Фаза 2 пак ще се очаква спазването на дистанция с изключение на самите тренировки в група", добавиха от правителството.