на живо

Разследват Грийнууд за сексуално посегателство и заплахи за убийство

Нападателят на "Манчестър Юнайтед" отново е арестуван

Reuters

Мейсън Грийнууд отново беше арестуван. Нападателят на "Манчестър Юнайтед" вече е разследван по подозрения за сексуално посегателство и заплахи за убийство.

Първоначално 20-годишният англичанин беше арестуван в неделя след обвинение в сексуален тормоз и побой от приятелката му Хариет Робсън.

Робсън качи в профила си в социалните мрежи няколко шокиращи кадъра на разбитата си уста и синини по тялото. "За всички, които искат да знаят какво всъщност прави с мен Мейсън Грийнууд", написа тя.

Снимка: Reuters

18-годишната Робсън качи и звуков файл, на който се чува как мъж принуждава жена към сексуални отношения, твърдейки, че това са тя и футболистът.

По-късно всички публикации бяха изтрити. 

Грийнууд и Робсън са заедно от ученическите години. Блондинката остана с футболиста, дори след като стана ясно, че той и Фил Фоудън са вкарали в хотела момичета по време на лагер преди мач на националния тим на Англия.

От "Манчестър Юнайтед" обявиха, че Грийнууд е отстранен от тима за неопределено време, а междувременно съотборниците му спряха да го следват в социалните мрежи.