на живо

Реал аут от битката за титлата

"Белите" изгубиха мадридското дерби с 0:1

Реал (Мадрид) напрактика е аут от битката за титлата в Примера дивисион, след като загуби с 0:1 градското дерби с Атлетико. Единственото попадение вкара френският нападател Антоан Грисман в 53-ата минута, като по този начин сложи край на серията си от шест поредни мача без гол.

Той се разписа след умно разиграване с Фелипе Луис от лявата страна на атаката на своя отбор. В същото време единствено Кристиано Роналдо опитваше да създава трудности на защитата на Атлетико, която за пореден път показа, че е основното звено на отбора и вече четири мача не е допуснала нито гол. Дюшекчиите печелят и за трети пореден път при визитата си на Сантяго Бернабеу.

Барселона, която в неделя приема Севиля, в момента има 9 точки аванс пред Реал (Мадрид). Атлетико е на 2-а позиция, като те водят с 4 пред Реал. Феновете на Белия балет пък изпратиха с освирквания президента на клуба Флорентино Перес.

"Първентвото не е завършило. Имаме още доста мачове. Разбира се, че е тежко да загубиш дерби, което е срещу директен съперник за титлата, но не сме се предали, заяви след края на срещата голямата звезда на домакините Кристиано Роналдо.

Първият точен удар във вратата на Ян Облак беше чак в 32-ата минута. Именно Кристиано опита късмета си от фаул, но словенският страж на гостите улови. Веднага след него и Бензема пропусна от малък ъгъл. В края на частта Атлетико беше по-активният отбор, като пропуски направиха Грисман и Коке, но именно французинът се оказа важната фигура през второто полувреме.

15 минути преди края домакините искаха дузпа, след като Лукас Вието препъна в наказателното поле Данило, но съдията предпочете да не взима такова решение.