на живо

"Реал" изтръгна трите точки на "Жозе Алваладе" (ВИДЕО)

Карим Бензема донесе успеха на мадридчани в самия край на двубоя срещу "Спортинг"

"Реал" изтръгна трите точки на "Жозе Алваладе" (ВИДЕО)

"Реал" Мадрид записа изключително труден успех с 2:1 срещу "Спортинг" в мач от група F на Шампионска лига. Двубоят се игра пред над 50 000 зрители на стадион "Жозе Алваладе" в португалската столица Лисабон.

Домакините започнаха срещата силно и контролираха събитията на терена, но постепенно "Реал" взе инициативата. В 29' гостите закономерно поведоха с 1:0.

Рафаел Варан се разписа с глава, възползвайки се от пас на Кристиано Роналдо. Лидерът на "кралете" се отчете с асистенция срещу любимия си "Спортинг" - клубът, който му дава път във футбола преди близо две десетилетия.

"Спортинг" опита да се върне в мача, но шансовете на "лъвовете" намаляха значително в 65', когато Жоао Перейра удари без топка Асенсио и беше изгонен. Въпреки че останаха с човек по-малко домакините не спряха да атакуват.

В 79' "Спортинг" получи правото да изпълни дузпа, отсъдена за игра с ръка на Фабио Коентрао в наказателното поле. Адриен Силва не сбърка от бялата точка и резултатът стана 1:1.

"Реал" обаче притисна съперника в последните минути и в 87' Карим Бензема засече с глава центриране на Серхио Рамос, неоставяйки никакъв шанс на стража Руи Патрисио.

Така настоящият европървенец смълча трибуните на "Жозе Алваладе" и отмъкна трите точки.

С този успех "Реал" си осигури място във фазата на директните елиминации за 20-и пореден сезон. Ако не допусне поражение при гостуването си на "Легия" Варшава в последния кръг, "Спортинг" пък ще играе в Лига Европа през пролетта.