на живо

"Реал" Мадрид - "Гремио" е финалът на Световното клубно първенство

Кралският клуб победи трудно "Ал Джазира" с 2:1

Reuters

"Реал" Мадрид победи домакина "Ал Джазира" с 2:1 в Абу Даби и се класира за финала на Световното клубно първенство по футбол.

Европейският клубен първенец стартира силно мача, но вратарят Али Хасейф Хусани направи серия от отлични спасявания, като на два пъти и гредата му помогна, след като стражът успя да отклони опасни удари на Кристиано Роналдо и Лука Модрич.

Обратно на хода на играта домакините поведоха в резултата четири минути преди почивката с единствения си точен удар в мача. Мубарак Бусуфа се възползва от грешка на испанците в тяхната половина, измъкна топката, напредна през центъра и пусна в ляво в пеналта към Ромариньо, който с шут по диагонала преодоля Кейлор Навас.

"Реал" изравни в 53-ата минута, когато Кристиано Роналдо се разписа след отлична асистенция на Модрич. Това беше шесто попадение за португалеца на Световното клубно първенство, с което той вече е еднолично на върха при стрелците.

Последваха три пропуска на Карим Бензема, който в два от случаите удари гредите, а в 81-ата минута испанците все пак стигнаха до победата с гол на Гарет Бейл, който вкара от десетина метра след пас на Лукас Васкес от дясно.

Така на финала "Реал" Мадрид ще играе срещу бразилския "Гремио".