на живо

"Реал" и "Челси" оставиха развръзката за реванша (ВИДЕО)

"Сините" от Лондон взеха полпозишън преди втория полуфинал

"Реал" Мадрид и гостуващият "Челси" завършиха наравно 1:1 в първия мач между двата тима от полуфиналите на Шампионска лига. Така те оставиха развръзката за реванша в Англия след седмица, но англичаните ще навлязат в него с предимство заради гола на чужд терен.

Снимка: Getty Images

На "Естадио Алфредо ди Стефано" "Челси" можеше да открие резултата още в 10', Тимо Вернер обаче пропиля отлична възможност. Англичаните все пак поведоха в 14' с попадение на Кристиан Пулишич. Той стана първият американец, отбелязал гол в полуфиналите на турнира, както и най-младият играч на "сините", разписал се в тази фаза (22 години и 221 дни).

"Реал" обаче се съвзе след кошмарните начални минути и, след като удари греда в 23', в 29' Карим Бензема изравни със своя гол №71 в Турнира на богатите. В ерата на Шампионската лига толкова е реализирал и легендарният Раул, а с повече са само Кристиано Роналдо (134), Лионел Меси (120) и Роберт Левандовски (73).

Снимка: Getty Images

Под проливният дъжд във "Валдебебас" двата тима създадоха малко ситуации до края, а равенството 1:1 се запази. След него мениджърът на "Челси" Томас Тухел продължава да бъде кошмар за кралския клуб в Шампионска лига. "Реал" има загуба и 4 равенства срещу отбори, водени от германеца.

"Реал" Мадрид никога не е продължавал към спора за трофея в евротурнирите при равенство 1:1 у дома в първия полуфинален сблъсък. През сезон 1975/76 "Лос Меренгес" губят с 0:2 от "Байерн" в реванша, през 1987/88 стигат само до 0:0 с ПСВ Айндховен, а през 2000/01 "Байерн" отново се оказва непреодолим - поражение с 1:2 в стария дом на баварския колос - "Олимпиащадион".

Реваншa "Челси" - "Реал" Мадрид можете да гледате на 5 май /сряда/ от 22:00 ч. пряко по bTV Action.

Снимка: Getty Images