на живо

„Реал“ Мадрид не спира с грешките, шанс за „Барселона“ да излезе начело

Четвърто поредно равенство за играчите на Зинедин Зидан

"Реал" Мадрид стъпи накриво при домакинството си на "Ейбар" в мач от 7-ия кръг на Примера дивисион. Кралският клуб стигна само до равенство 1:1 с новака в испанския шампионат.

Изненадващо първият гол в срещата падна във вратата на домакините. В 6-ата минута полузащитникът на "Ейбар" Фран Рико се оказа на точното място в наказателното поле на „Реал“ и реализира за 0:1 след хубавото центриране на Андер Капа.

Възпитаниците на Зинедин Зидан не се забавиха със своя отговор и върнаха равенството в мача в 17-ата минута. Кристиано Роналдо показа добра техника и подаде към Гарет Бейл, а уелсецът заби топката в мрежата на „Ейбар“ след прецизен удар с глава.

В 31-ата минута суперзвездата на „Реал“ Мадрид Кристиано Роналдо пропиля страхотен шанс да направи резултата 2:1. Португалецът премина през няколко гостуващи играчи, но ударът му от границата на наказателното поле попадна в ръцете на вратаря Асиер Риеско. Опитите на домакините за обрат в резултата не спряха и през втората част.

В 53-ата минута отново Роналдо бе близо до гол, но изстрелът му се отклони в играч на гостите и излезе в корнер. В 60-ата минута се откри и най-добрият шанс за гол пред футболистите на "Белия балет". Голмайсторът Гарет Бейл бе изпуснат от защитата на „Ейбар“ и отправи мощен удар с глава, който намери десния страничен стълб и излезе в аут.

До края на мача Роналдо и компания продължиха да търсят победата, но шансът не бе на тяхна страна.

Така отборът от „Сантиаго Бернабеу“ пропусна да си върне първото място в класирането, след като по-рано през деня „Атлетико“ Мадрид излезе начело с победа над „Валенсия“.При успех на „Барселона“ тази вечер, „Реал“ може да се смъкне и до 3-то място. Кристиано Роналдо пък не можа да се разпише за 4-ти пореден мач в „Ла Лига“. Нещо, което не се бе случвало на португалеца откакто облече белия екип.