на живо

Защо "Реал" Мадрид може да си позволи да не намалява заплатите

Флорентино Перес е водил правилна политика през последните години

Reuters

Докато всички футболни клубове, сред които и грандове като "Барселона" и "Байерн" Мюнхен намаляват заплатите на своите играчи по време на пандемията от коронавирус, то "Реал" Мадрид обяви, че няма намерение да променя възнаграждениятя.

Според "Марка", мадридският клуб не се притеснява от задаващата се икономическа криза заради добрата финансова политика, която президентът Флорентино Перес е водил през последните години по отношение на заплатите.

По данни на испанската медия в последните години нетните печалби на "Реал" са надхвърлили 320 млн. евро. А според годишния финансов доклад, Кралския клуб има резерв от 155 млн. евро.

Съотношението на доходите спрямо заплатите на "Бернабеу" е 52%. Последните препоръки са процентът да не надвишава 70. Заплатите на играчите в "Реал" са общо 284 млн. евро, а целият фонд работна заплата в клуба възлиза на 394 млн. евро.

В "Барселона", където вече намалиха заплатите със 70% , коефициентът на ефективност е 65%. Каталунците харчат над 420 милиона за заплати на играчите (541 млн. общ фонд работна заплата). В даден момент обаче коефициентът е достигнал дори 80%, пише още "Марка".

bTV призовава: останете си вкъщи!