на живо

Реал (Мадрид) ще пише история срещу Челси

Дербито от „Интернешънъл чемпиънс къп“ е едва второто между двата тима

Силният летен футболен турнир „Интернешънъл чемпиънс къп“ продължава с поредното дерби между европейски грандове. На стадиона в Мичиган, САЩ един срещу друг излизат победителите в Шампионската лига – Реал (Мадрид) и английският гранд Челси, който не може да се похвали с изключителни постижения миналия сезон. Мачът ще бъде предаван пряко по телевизия RING и на интернет платформата VOYO.BG на 30 юли от 22:00 ч.

Представянето на двата тима в турнира е на двете крайности. Реал (Мадрид) записа тежка загуба в първия си мач срещу Пари Сен Жермен.

Снимка: Getty Images

До 30-та минута на срещата „белите“ губеха с 0:3. Марсело вкара почетно попадение за мадридчани от дузпа.

Загубата всъщност не беше изненадваща, тъй като Зинедин Зидан не можеше да разчита на доста от звездите си. Кристиано Роналдо, който е и контузен, Гарет Бейл, Пепе, Тони Кроос и Лука Модрич получиха по-дълга почивка заради участието си в европейското първенство преди месец.

Снимка: Getty Images

В тяхно отсъствие треньорът на „белите“ заложи на доста млади момчета от школата на клуба, между които беше и синът на Зидан – Лука.

Челси от друга страна усети вкуса на победата срещу познат съперник. „Сините“ от Лондон победиха Ливърпул с 1:0 и гол на Гари Кейхил.

Друбоят беше белязан от доста груби нарушения от страна на футболистите на двата английски тима, след които халфът на Ливърпул Марко Груич беше приет в болница със сътресение.

Снимка: Getty Images

Срещата пропусна нападателят Диего Коста, а след публикации в социалните мрежи слуховете за негов трансфер се засилиха.

Новите в Челси са двама – Миши Батушай и Н`Голо Канте, но вторият все още е на ваканция след европейското първенство.

Двата тима всъщност са се срещали само веднъж официално в историята си – през далечната 1998 г. Тогава английският клуб побеждава с 1:0 с гол на Густаво Пойет, а това им носи и Суперкупата на УЕФА.

Снимка: Getty Images

Дали Реал ще успее да запише победа срещу „сините“ от Лондон? Гледайте на 30 юли от 22:00 ч. по телевизия RING и на интернет платформата VOYO.BG