на живо

Нови герои донесоха триумф на "Реал" Мадрид пред 100 000 на "Камп Ноу"

Кралския клуб спечели "Класикото" с 2:1

Reuters

"Реал" Мадрид победи "Барселона" с 2:1 в голямото дерби на испанския футбол и излезе начело в Ла Лига. Кралския клуб се наложи като гост пред 100 000 зрители на "Камп Ноу", като точни за гостите бяха централният защитник Давид Алаба и Лукас Васкес.

В последните секунди Серхио Агуеро оформи крайния резултат.

Снимка: Reuters

Давид Алаба смълча трибуните със страхотен удар след още по-страхотен индивидуален пробив в 32-ата минута. Васкес пък сложи точка на спора в мача след контраатака в 4-ата минута на добавеното време.

"Реал" показа добра ефективност, като допускаше малко грешки. Въпреки че "Барса" владееше повече топката, футболистите на Роналд Куман отправиха едва два точни удара.

Победата е четвърта поредна за "Реал" в "Класикото", като тимът на Карло Анчелоти не е постигал подобно нещо от 1965 г. Също така "белите" са в серия от пет срещи без загуба срещу "Барселона". Последният успех на каталунците в първенството е от 2 март 2019 г.

"Реал" постигна 99-и успех срещу каталунците, които остават с 96 успеха в общо 247 двубоя между двата отбора.

Снимка: Reuters

Това беше първо "Класико" след ерата на голямата звезда на "Барселона" Лионел Меси, както и без наличието на железния защитник Серхио Рамос в редиците на "Реал".

Освен това срещата беше и първа между големите съперници пред пълни трибуни след началото на пандемията от коронавирус.