на живо

"Реал" Мадрид започна годината с фалстарт

Кралският клуб прекъсна серията си от 11 мача без загуба

Getty Images

Фалстарт на 2022 г. за "Реал" Мадрид! Кралският клуб отстъпи с 0:1 при шампионатното си гостуването на "Хетафе", прекъсвайки серията от 11 мача без загуба, продължила около 3 месеца. Поражението е едва второ за тима на Карло Анчелоти от началото на сезона.

На ст. "Колисеум Алфонсо Перес", победното попадение за "Хетафе" бе дело на турския национал Енес Юнал, който бе точен още в 9'. Нападателят се възползва от груба грешка на Едер Милитао.

Постепенно "Реал" пое инициативата и създаде много работа на вратаря Давид Сориа. Той спря Каземиро, Карим Бензема и Иско, имаше и късмет при удар на Лука Модрич, завършил с греда за "Реал".

Снимка: Getty Images

В крайна сметка "Лос Бланкос" продължиха традицията да губят в първия си двубой за календарната година. "Хетафе" пък спечели срещу "Реал" у дома за първи път от 2012 г. и вече се намира в поредица от 6 срещи без поражение, която позволи на отбора да се изкачи до 16-ото място с актив от 18 точки.

"Реал" Мадрид продължава да оглавява класирането в Испания с 46 точки - 8 пред тима на "Севиля", който обаче е с два мача по-малко. В следващия кръг "Хетафе" е гост на "Севиля", докато "Реал" приема "Валенсия". 

Преди това, в сряда (5 януари) от 22:30 ч. пряко по bTV Action, "Лос Меренгес" гостуват на "Алкояно" в среща от 1/16-финалите за Купата на краля.