на живо

"Реал" Мадрид зарадва ангелчето на "Шапекоензе"

Йохан Рамирес участва активно в спасителната операция след падането на самолета

Twitter

Едно от децата, което помогна активно при спасителната операция след падането на самолета, превозващ футболистите и треньорския щаб на "Шапекоензе", изпълни мечтата си да се срещне със своите идоли - играчите на "Реал" Мадрид. 

15-годишният Йохан Рамирес беше един от първите, които се включи в спасяването. С негова помощ изпод отломките бяха извадени единствените шестимата оцелели след инцидента. 

Колумбийският младеж, който е известен в Южна Америка с прякора "ангелчето на "Шапе", беше гост на последната тренировка на кралския клуб. Той се срещна със своите любимци, а най-очарован остана от подаръка на сънародника му Хамес Родригес - фланелка с автограф.

"Той е гордостта на моята страна. Много емоционално и хубаво е да се срещна с него", коментира Йохан след като се снима с футболиста на мадридчани.

Шестимата човека, на които момчето успя да помогне, бяха единствените оцелели при катастрофата. Останалите 71 пътници в самолета почценаха.

Ангелчето на "Шапе" живее заедно с баща си в близост до местността, в която падна самолета. Семейството няма стабилни доходи, но наскоро се премести в нова и хубава къща, построена от доброволци, запознали се с историята му.