на живо

"Реал" на четвъртфинал за Купата на краля след луд мач (ВИДЕО)

Мадридчани отстраниха "Елче" с обрат в продълженията

"Реал" на четвъртфинал за Купата на краля след луд мач (ВИДЕО)

"Реал" Мадрид се класира за четвъртфиналите в Купата на краля след измъчен успех срещу "Елче"! Грандът спечели с 2:1 с обрат в продълженията, когато бяха отбелязани и трите попадения. Домакините поведоха в 103' чрез Гонсало Верду, но тимът на Карло Анчелоти изтръгна победата с голове на Иско в 108' и на резервата Еден Азар в 115'.

Мачът ще се запомни и с двата червени картона - на Марсело от "Реал" в 102', и на Пере Мия от "Елче" в последните секунди.

Аутсайдерът владееше инициативата преди почивката и само отличните изяви на вратаря Андрей Лунин запазиха нулевото равенство.

"Реал" се мобилизира след почивката, пропуски обаче направиха Марсело, Каземиро и Винисиус Жуниор. Така спорът се реши с продължения.

В 102' Тете Моренте се измъкна от защитата на "Реал" и принуди Марсело да го фаулира като последен човек в отбрана, за което бразилецът получи директен червен картон. Верду изпълни прекия свободен удар, топката се отби в стената и попадна отново в играча на "Елче", който не сбърка при добавката с помощта на рикошет - 1:0.

Въпреки че остана с 10 души, "Реал" осъществи натиск и изравни 5 минути по-късно чрез Иско, който засече отскочила топка в наказателното поле.

"Лос Меренгес" нанесоха съкрушителния удар в 115', когато появилият се като смяна Еден Азар направи страхотен пробив и преодоля вратаря Аксел Вернер.

"Елче" отбеляза гол в последните секунди дело на Фидел, който обаче не беше зачетен заради нарушение срещу Лукас Васкес в хода на атаката. За споровете след съдийското решение Мия от състава на домакините си изкара втори жълт картон.

Снимка: Getty Images