на живо

"Реал от Ниш" иска в "А" група (ВИДЕО)

Сръбски отбор протестира срещу корупцията в местната Суперлига

Най-многобройната фен фракция на Раднички (Ниш) поде инициатива за преместване на сръбския тим в българската „А” група. В момента отборът, носещ култовото прозвище „Реал от Ниш”, е на 5-то място в първенството на западната ни съседка.

Ултрасите на Раднички, известни още като „мераклиите”, не са доволни от корупцията в шампионата, което ги накара да направят страница във „Фейсбук” с името „За Раднички в първенството на България”. До този момент тя е събрала 378 харесвания.

"Писна ни от уреденото първенство. Искаме да играем в българската "А" група, защото при комшиите ни не е задължително шампионите да бъдат от столицата”, пишат феновете на Раднички в декларацията си, визирайки доминацията на белградските  Партизан и Цървена звезда в местната лига и точно обратното, случващо се у нас. Те добавят, че в България не е проблем да пратиш един от най-силните отбори, в случая ЦСКА, в трета дивизия.

В последните 15 години само в един случай сръбската Суперлига бе спечелена от отбор, различен от столичните грандове Партизан и Цървена звезда. Тогава триумфира финансираният от Желко Ражнатович - Обилич, който също е базиран в Белград.

В историята си отборът на Раднички има едно участие в полуфиналите за Купата на УЕФА, датиращо от далечната 1982 година.