на живо

"Реал" победи категорично и без Зидан

"Белите" се справиха с "Алавес" в Примера дивисион

Getty Images

Дори без треньора си Зинедин Зидан на резервната скамейка, "Реал" Мадрид постигна категорична победа с 4:1 над "Алавес" в мач от 19-ия кръг на испанското футболно първенство.

Наставникът на "белите" даде положителен тест за коронавирус преди дни и ще бъде изолиран от тима в следващите няколко седмици. 

Снимка: Getty Images

В негово отсъствие "Реал" беше воден от помощника му Давид Бетони, който се справи отлично с даването на указания.

"Белите" откриха резултата още в 15-ата минута след като Каземиро насочи топката към вратата с глава. Карим Бензема и Еден Азар вкараха още две попадения за мадридчани до края на първата част.

Снимка: Getty Images

От "Алавес" успяха да отговорят с едно попадение чрез нападателя си Хоселу. Крайното 4:1 оформи Карим Бензема след асистенция на Лука Модрич.

Снимка: Getty Images

В първия мач от сезона помежду им (на 28 ноември), "Реал" загуби с 1:2, а победата сега беше реванш не само за това поражение, а и за отпадането на "белите" на 1/16-финал в турнира за Купата на краля и на полуфинал в надпреварата за Суперкупата на Испания.

Именно тези поражения разклатиха сериозно доверието в Зинедин Зидан, а медиите в страната заговориха за неговото уволнение.

Снимка: Getty Images

За жалост на феновете на "Алавес", поражението идва навръх 100-годишнината на клуба. "Бяло-сините" са основани на 23 януари 1921 г.

След мача "Реал" продължава да е на второ място в класирането на Примера дивисион, изоставайки на 4 точки от лидера "Атлетико" Мадрид. "Алавес" е на 17-а позиция.