на живо

"Реал" Мадрид награди екзекутора си с фланелки по избор

Страхотен жест на Кралския клуб

Страхотен жест на "Реал" Мадрид след загубата от "Алкояно" за Купата на краля. Испанският гранд бе елиминиран от третодивизионния тим на 1/16-финалите в турнира, но не таи лоши чувства.

Заради пандемията от COVID-19 е забранена размяната на фланелки между футболистите. Още преди двубоя от "Реал" предложили да подарят на всички в "Алкояно" тениска с име по избор.

Най-желани се оказват фланелките на Карим Бензема, Лука Модрич и Серхио Рамос.

42-годишният вратар на "Алкояно" Хосе Хуан, който направи 10 спасявания срещу "Реал", съвсем логично избра екип на Тибо Куртоа. Хосе Хуан има само един мач в Ла Лига в кариерата си - през 2003 г. за "Селта".

Стражът на "Алкояно" е с 13 години по-възрастен от белгийския национал. Андрий Лунин, който пази във въпросния мач, е на 21.

Когато Хосе дебютира в мъжкия футбол, Марсело е едва на 10, а четирима играчи от стартовата единайсеторка на Кралския клуб не са били родени.

След шокиращата победа срещу "Реал", отборът от Алкой продължава да мечтае за незабравимо представяне в турнира за Купата на краля. На 28 януари "Алкояно" ще бъде домакин на "Атлетик" Билбао в мач от 1/8-финалите, който може да гледате на живо по RING от 22 ч.