на живо

"Реал" потвърди: Роналдо вече е играч на "Ювентус"

Мадридският гранд е уважил желанието на португалеца

Кристиано Роналдо вече е футболист на "Ювентус", съобщи "Реал" Мадрид на официалния си сайт. Испанският клуб е уважил желанието на португалеца, а според италианските медии трансферната сума е 105 млн. евро.

Договорът на Роналдо ще бъде за четири сезона и той ще взима чисто по 30 милиона евро на година плюс специални бонуси.

"Клубът съобщава, че заради желанието на играча да напусне се съгласи да го трансферира в "Ювентус". Изразяваме огромната си признателност към футболиста, който се доказа като най-добрия в света и беше част от "Реал" в един от най-великите периоди в историята на клуба", съобщиха от "Реал" в специално съобщение на клубния си сайт.

"Отвъд завоюваните титли, спечелените трофеи и постигнатите резултати в областта на футбола през тези девет успешни години, Кристиано Роналдо бе пример за всеотдайност, работа, отговорност, талант и прогрес."

"Реал" Мадрид винаги ще бъде твой дом", завършва съобщението.

Португалецът стана голмайстор №1 в историята на "Реал". Той отбеляза 451 гола в 438 мача, като има на сметката си още 131 асистенции. За деветте си години на "Сантяго Бернабеу" Роналдо спечели общо 16 трофея, включително четири пъти Шампионската лига.

Като играч на "белите" той спечели четири пъти "Златната топка", два пъти бе определен за най-добър играч в Европа и три пъти взе голмайсторския приз "Златната обувка" на Стария континент.