на живо

Реал пребори Атлетико и е на полуфинал

Чичарито стана герой за Кралския клуб

БГНЕС

Реал М продължава защитата на трофея си от Шампионската лига. Отборът на Карло Анчелоти победи драматично Атлетико Мадрид в реванша от 1/4 финалите на Сантиаго Бернабеу с късен гол на Хавиер Ернандес.

След 0-0 в първия мач, Атлетико започна затворено и почти не оставяше шансове на Реал. През първото полувреме Кристиано Роналдо опита удар извън наказателното поле, но той мина встрани. Португалецът можеше да вкара и от свободен удар, но Ян Облак изби топката.

Най-чистото положение до почивката дойде в 44-та минута, когато Роналдо излезе сам срещу Облак, но словенецът отрази удара.

След почивката Реал продължи да натиска, а Атлетико така и не съумяваше да задържи топката. Чичарито бе отказан от Ян Облак, когато излезе сам срещу него, а 15 минути преди края Атлетико остана с човек по-малко.

Арда Туран получи втори жълт картон за необмислено влизане в краката на Серхио Рамос дълбоко в полето на Реал. Така Атлетико съвсем се отказа да атакува и зачака продълженията.

В 88-та минута обаче Хавиер Ернандес донесе радостта на Сантиаго Бернабеу. Той завърши качествена комбинация между Хамес Родригес и Кристиано Роналдо и донесе неописуема еуфория сред феновете на Реал.

До края Атлетико не успя да създаде чисто положение за гол и макар да бе измъчван от липсата на Бензема, Бейл, Модрич и Марсело, Реал успя да преодолее Атлетико, който 7 мача този сезон не бе допуснал загуба от градския си съперник.

Всичко най-интересно от мача можете да видите тук: