на живо

"Реал" Мадрид се издъни в Билбао

"Белите" изпуснаха отлична възможност да скъсят преднината на "Барселона"

Getty Images

"Реал" Мадрид направи поредна грешна стъпка в защитата на титлата си. Футболистите на Зинедин Зидан завършиха 0:0 като гост на "Атлетик" Билбао в среща от 14-ия кръг на Ла Лига. Така "белия балет" остава на осем точки зад лидера "Барселона". В 86-ата минута съдията Матеу Лаос изгони Серхио Рамос за втори жълт картон. 

В 8-ата минута Иско подаде към Бензема, който прати топката дясната греда на Кепа Арисабалага. Кристиано Роналдо също получи няколко добри възможности да открие резултата, но нямаше късмет.

Иско и Тони Кроос опитаха да променят нулевото равенство, но без резултат. В последната минута на първата част Рафаел Варан стреля с глава, но за късмет на домакините топката срещна тялото на техен футболист.

Футболистите на "Атлетик" Билбао започнаха по-напористо второто полувреме. В 47-ата Адурис отправи силен удар, който бе отразен от Кейлор Навас. Малко след това домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Рамос срещу Раул Гарсия, но съдията даде знак играта да продължи.

В 72-ата минута Иско намери Кристиано Роналдо на границата на наказателното поле, а португалецът с фалцов удар прати топката в греда. "Реал" продължи да доминира, но гол в мрежата на Кепа не падна. 

В 86-ата съдията Лаос показа втори жълт и съответно червен картон на Серхио Рамос след борба във въздуха с Адурис. Така защитникът вече има 19 изгонвания в Ла Лига, което е абсолютен антирекорд.