на живо

"Реал Сосиедад" спечели голов трилър и е на осминафинал за Купата на краля

Баският тим се измъчи, но все пак елиминира втородивизионния "Леганес"

Getty Images

"Реал Сосиедад" се класира за осминафиналната фаза в турнира за Купата на краля след трудно изкована победа с 3:2 при гостуването на "Леганес". Двубоят се очертаваше да бъде далеч по-спокоен за гостите от Сан Себастиан, които на почивката водеха с две попадения. Те обаче понижиха нивото на изявите си през второто полувреме, допуснаха две безответни попадения и се нуждаеха от още едно, за да отстранят заемащия 17-а позиция във второто ниво на испанския футбол.

"Сосиедад" ще играе във фазата на най-добрите шестнайсет тима за четвърти пореден сезон, а привържениците мечтаят за нов триумф с Купата след третия в историята на клуба, постигнат като част от сезона 2019/20.

Снимка: Getty Images

Съставът на Иманол Алгуасил, който влезе в срещата с минорно настроение след само една спечелена точка от последните пет кръга на Ла Лига, поведе още в 8-ата минута. Александър Исак бе изведе отлично от Аднан Янузай и завърши с елегантно копване над вратаря Иван Вийяр. Той обаче се реваншира до края на полувремето с три прекрасни намеси, две от тях именно срещу шведския нападател, който пропиля две 100-процентови положения с несериозни опити за завършване.

Все пак в 43-ата минута топката влезе за втори път във вратата на Вийяр, след като Микел Оярсабал реализира при поредния великолепен шанс, създаден от "Реал Сосиедад".

След почивката "Леганес" демонстрира промяната в играта, а и в поведението си, забелязани в последните седмици при новия треньор Меди Нафти. Домакините бяха далеч по-напористи, уверени и решителни, притискайки баския отбор в неговата половина.

Снимка: Getty Images

Това доведе до попадения на нападателя Хуан Муньос, който се разписа на два пъти в рамките на десет минути между 60-ата и 70-ата. Импулсът в представянето на "краставичарите" предвещаваше страхотни последни минути, но само четири след изравнителния гол "Реал Сосиедад" отбеляза оказалия се победен в срещата. Оярсабал бе повален в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа за 11-ото си попадение във всички турнири за сезона.

Баският тим спечели за първи път в последните си четири гостувания на "Леганес" и се присъедини към тимовете на "Еспаньол", "Валенсия" и "Майорка", които също вече си осигуриха класиране за следващата фаза.