на живо

"Реал" срещу ПСЖ и "Челси" срещу "Барса" на осминафиналите в Шампионска лига

Първите мачове ще са на 13 и 14 февруари и на 20 и 21 февруари 2018 г.

uefa.com

"Реал" Мадрид - "Пари Сен Жермен" и "Челси" - "Барселона" са дербитата на осминафиналите на Шампионската лига.

Актуалният носител на трофея и парижани са се срещали 6 пъти до момента в европейските клубни турнири, като балансът е по 2 победи за всеки тим и 2 равенства. Те бяха в една група през 2015 г., като във Франция мача завърши 0:0, а в Мадрид с минимална победа на домакините.

12 пъти са се срещали "Челси" и "Барселона" в Шампионската лига. Победите са 4:3 в полза на "сините" от Лондон. За последно двата тима играха един срещу друг през сезон 2011/2012, когато "Челси" спечели единственият си трофей в надпреварата. На полуфинал английският клуб победи с 1:0 у дома, а на "Камп Ноу" направи инфаркто равенство 2:2 срещу съперника си.

Три са двойките, които никога не са играли един срещу друг в европейските клубни турнири. "Ювентус" ще срещне "Тотнъм", "Базел" - "Манчестър Сити", а "Севиля" - "Манчестър Юнайтед".

Ето и всички осминафинални двойки:

"Ювентус" - "Тотнъм"

"Базел" - "Манчестър Сити"

"Порто" - "Ливърпул"

"Севиля" - "Манчестър Юнайтед"

"Реал" Мадрид - "Пари Сен Жермен"

"Шахтьор" Донецк - "Рома"

"Челси" - "Барселона"

"Байерн" Мюнхен - "Бешикташ"

Снимка: uefa.com

Жребият по традиция се тегли в Нион, Швейцария. Специален гост на церемонията бе двукратният победител в Шампионската лига - Чаби Алонсо.

Отборите бяха разделени в две урни, в зависимост от мястото си в крайното класиране в групата. Англия имаше рекорден брой представители - 5. Единствен дебютант в тази фаза е "Бешикташ".

Отбори, играли един срещу друг в груповата фаза, или такива от една и съща държава, не могат да се изправят един срещу друг на този етап от турнира!

Първите мачове ще са на 13 и 14 февруари и на 20 и 21 февруари 2018 г. Най-интересните срещи ще бъдат предавани пряко в каналите на bTV Media Group, както и финалът в Киев.