на живо

Виктория Ребенсбург спечели първия старт в алпийските ски

Олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 триумфира в гигантския слалом за Световната купа

Getty Images

Германката Виктория Ребенсбург спечели първия старт от новия сезон за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в гигантския слалом в австрийския зимен център Зьолден.

Олимпийската шампионка в дисциплината от Ванкувър 2010 бе най-бърза с 1:55.20 минута. Тя се движеше трета след първия манш с 55.90 секунди, но със солидно второ спускане за 59.30 секунди стигна до 14-ата си победа за Световната купа.

Световната шампионка Теса Уорли (Франция) остана втора на 14 стотни от секундата. Италианката Мануела Мьолг, която водеше след първия манш, направи слабо второ спускане и в крайна сметка се нареди трета с изоставане от 53 стотни от секундата зад Ребенсбург.

Носителката на Световната купа Mикаела Шифрин (САЩ) беше втора след първия манш, но също имаше проблеми във втория и финишира пета с пасив от 74 стотни. 

Победителката от гигантския слалом в Зьолден от миналия сезон - Лара Гут (Швейцария), се завърна на пистата след 8-месечно отсъствие, но не успя да завърши първия манш. Носителката на Световната купа за 2016 година претърпя операция на коляното в края на февруари и пропусна края на предишната кампания.