на живо

Ред Бул Рейсинг първи... по стрелба

Благотворителното събитие събра средства за фонд за лечение на травми на гръбначния стълб

Официален сайт на Ред Бул Рейсинг

Пилотите на Ред Бул и Торо Росо, придружени от Кристиан Хорнен и екс-пилотите Дейвид Култард, Деймън Хил и Мартин Брандъл, както и отборите на Пирели, Майнър Рейсинг и Таг Хойер взеха участие в благотворително мероприятие.

Събраните средства са в полза на фонда "Крила за живот", финансиращ търсенето на нови методи за лечение на травми на гръбначния стълб.

Снимка: Официален сайт на Ред Бул Рейсинг
Събрани в отбори от по петима те стреляха по панички. Някои от тях споделиха, че за първи път вземат такова оръжие в ръце.

„Стрелям за първи път, беше забавно, но май не ми се получи особено добре. В единия кръг се представих нелошо, но в останалите бях направо безпомощен. Още от детските си дни се боя от силни звуци. Бягах бързо, но винаги губех спринта на 100м, защото ми писваха ушите и чаках останалите да тръгнат. Това е истинска история” - призна си по-късно Даниел Рикиардо.

Снимка: Официален сайт на Ред Бул Рейсинг
„Днес тук се събраха различни хора – състезатели, тим-мениджъри, коментатори, екс-пилоти. Винаги е хубаво, когато различни групи хора са заедно в името на една добра кауза. Травмите на гръбначния стълб са сериозен проблем, затова е страхотно, че ние подкрепихме това добро начинание.”

След шестте етапа на състезанието победител е отборът на Ред Бул Рейсинг в състав Кристиан Хорнер, Даниел Рикиардо, Макс Верстапен, Мартин Брандъл (екс-пилот и коментатор на "Скай Спортс") и д-р Карло Бономи, президент на компанията Астън Мартин.

За различни постижения награди получиха още Фабиана Екълстън, собственикът на Майнър Рейсинг Стивън Фицпатрик, ръководителят на проекта Майнър Формула 1 Дейв Раян и президентът на компанията Таг Хойер Робърт Дайвър.