на живо

Регенкампф с бомба за ЦСКА

Getty Images

Лауренциу Регенкампф потвърди, че ще поеме отбора на Литекс, след изненадващото напускане на Люпко Петрович. Освен това той разкри интересни подробности отностно плановете на Гриша Ганчев за евентуално сливане на Литекс и ЦСКА.

„Истина е. Започвам работа в България. Постигнахме споразумение с ръководството на Литекс. Първоначалната идея бе да започна работа през декември, но желанието на собственика се промени и това ще се случи по-рано. До няколко дни трябва да подпиша договор за три години" – заяви пред gsp.ro игралият под наем в Литекс през сезон 1998-1999г. румънец.

„Целта пред Литекс е да спечели титлата в "А" група и да играе в груповата фаза на Лига Европа. Отборът е добър, разполага с качествени футболисти и смятам, че заедно можем да постигнем тази цел. Проектът в Ловеч е много сериозен и тъкмо това повлия на решението ми да приема предложението и да се завърна в града. Собственикът е купил и ЦСКА, който бе изхвърлен във "В" група. Когато се завърне в елита, най-вероятно Литекс ще се премести в София и ще се вложат още повече пари в общия проект" – допълни бъдещият треньор на „оранжевите”.