на живо

Рейнджър спаси Григор Димитров от два лъва в Африка

Българският тенисист разказа за страховитата случка в Инстаграм

Фотосафари в Африка е невероятно преживяване, което обаче носи и известен риск. В това се убеди най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който прекара цяла седмица сред дивите животни в естествената им среда. Самият той разкри, че е бил нападнат от лъвове в саваната и се е измъкнал невредим единствено благодарение на съпровождащия го екип. 

"Все още не мога да опиша на какво станах свидетел с рейнджър Лъки и гида ни Макс. Тези две момчета се изправиха срещу два лъва по време на прехода ни и ни защитиха, без да използват оръжия. Все още не мога да повярвам какъв самоконтрол показаха в тази ситуация. Искам да изкажа благодарността и признателността си за това, че ни спасиха. Благодаря ви", написа Димитров в социалната мрежа Инстаграм.

По принцип в природните паркове е относително безопасно, а поведението на гостите трябва да следва изключително строги правила. Въпреки това се регистрират поне няколко смъртни случая годишно, повечето заради безотговорни постъпки на туристите - например нерегламентирано напускане на автомобила, сваляне на стъклото и така нататък. Точна статиктика няма, но се смята, че само в Южна Африка загиват по 12 души годишно - повечето при нападения на големи котки.