на живо

Рекорд: Футболист си уреди трансфер номер 37 в кариерата

За сметка на това Луис има само едно участие за националния си тим

Getty Images

Докато звезди като Франческо Тоти и Паоло Малдини се гордеят с липсата на трансфери в своята кариера, националът на Доминика Джеферсън Луис трупа още местоработи в своята биография.

Той е на път да дебютира за играещия в петото ниво на английския футбол "Оксфорд Сити". По-интересното в случая обаче е, че това е 37-мият трансфер в кариерата на нападателя.

Луис започва да играе преди точно 20 години, когато взима участие за местния си тим "Рисбъро Рейнджърс". Две десетилетия по-късно доминиканецът е на път да облече фланелката на 26-ти различен отбор.

Снимка: Getty Images

"Той със сигурност е сменил доста клубове и е изиграл много мачове през годините", сподели мениджърът на настоящия клуб на играча -  "Оксфорд Сити" Джъстин Мерит, дни след осъществяването на трансфера.

"И все пак той никога не е обличал нашия екип. Надяваме се, че ще можем да го използваме в мача срещу "Пуул Таун" в събота", не крие радостта си от закупуването на доста опитния играч Мерит.

Джеферсън Луис обаче има изиграни само 60 мача за своите 37 години. В тях той е отбелязал 13 гола.

За националния отбор на Доминикана нападателят е играл само... веднъж. В мач от квалификациите за световното през 2010 г., когато неговият тим губи с 0:1 от Барбадос.