на живо

Рекорд след рекорд: Какво направиха "Тотнъм" и "Сити"?

Има ли друг мач с толкова голове за толкова кратко време?

Reuters

Мачът реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Тотнъм" може в пълното си право да се нарече "футболно зрелище"!

7 гола, намеса на системата VAR и купища счупени рекорди! В крайна сметка след тази какафония на терена печелившият тим се оказа този на "шпорите", които за втори път в своята история ще играят на полуфинал в най-силния европейски клубен турнир. Преди 57 години (най-дългият период на отсъствие от полуфиналите на един отбор), "Тотнъм" се изправи срещу бъдещия шампион "Бенфика" на крачка от финала и отпадна след общ резултат от двете срещи 3:4.

Но да се върнем към мача, който ще вълнува футболните фенове още дълги години!

В 21-ата минута на срещата резултатът беше 3:2 в полза на домакините от Манчестър. Това са най-бързо отбелязаните 5 гола от началото на мач в историята на Шампионската лига! Футболистите на терена на "Етихад" изпревариха по този критерии онзи голов маратон между "Борусия" Дортмунд и "Легия" Варшава от груповата фаза на надпреварата през сезон 2016/2017. Тогава мачът завърши 8:4, а петият гол падна в 24-ата минута.

Снимка: Reuters

Головете за "Тотнъм" отбелязаха Хюн-Мин Сон (7, 10 минута) и Фернандо Йоренте (73 минути), докато за "Сити" се разписаха Стърлинг (4, 21 минута), Бернардо Силва (11 минута) и Агуеро (59 минута).

Мачът е първият от елиминациите в Шампионската лига, в който двама футболисти вкарват по два гола до 21-ата минута. Заслугата е на Сон и Стърлинг!

Снимка: Reuters

Всъщност това е първата среща в Шампионската лига, в която бяха вкарани 4 гола в първите 11 минути!

Можем само да се радваме, че сме съвременници на подобно зрелище и да си пожелаем подобни рекорди да бъдат подобрени и на полуфиналите в турнира!