на живо

Рекорд за Владимир Зографски! Завърши шести в Рука!

Българинът с отлично представяне на Световната купа в Рука

Владимир Зографски постигна отличен резултат във втория кръг от Световната купа по ски скокове в Рука, Финландия. Българинът завърши шести в крайното класиране!

Това е най-добър резултат за 25-годишния ни представител в Световната купа на голяма шанца в цялата му кариера. През 2011 г. той завърши на 8-мо място в Лилехамер. Постижението му е и рекорд за България в ски скоковете от въвеждането на състезанието през 1979 г.

Зографски се справи с променливите условия, в които се проведе надпреварата. Квалификациите, които трябваше да се състоят днес (24 ноември), бяха отменени и участниците застанаха направо на старта, за да направят по 1 опит.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vladimir Zografski (@vladi_zografski) on

Българинът записа резултат от 133,4 точки. Той скочи 140 метра при вятър от 1,55 м/с.

Победител в надпреварата стана Риу Кобаяши от Япония със 142 точки. Той повежда в генералното класиране след две състезания изпреварвайки Евгений Климов от Русия. Със завоюваните днес 40 точки Владимир Зографски е на 12-то място.

Надпреварата в Рука бе втори кръг от Световната купа по ски скокове. В предишния кръг във Висла българинът се класира на 47-о място.