на живо

Рекордна глоба грози "Балкан" заради безредиците срещу "Левски Лукойл" (ВИДЕО)

Едва 15 охранители са се грижили за сигурността в "Арена Ботевград"

Рекордна глоба грози "Балкан" заради безредиците срещу "Левски Лукойл" (ВИДЕО)

Рекордна глоба грози ръководството на баскетболния "Балкан" за допуснатите безредици срещу "Левски Лукойл" в реванша от 1/4-финалите за Купата на България в Ботевград. Шампионът разгроми домакините с 96:73, но заради пропуски в охраната фенове на двата отбора стигнаха до сблъсъци в трибуните.

Едва 15 охранители са се грижили за сигурността на мача, който бе гледан на живо от над 2500 зрители в "Арена Ботевград". При възникването на инцидента, в залата няма нито един полицай. Униформените се намесват доста по-късно, а версиите на двата отбора се раличават. Според "Балкан", искрата пламва след хвърлен предмет от фен на "Левски". "Зелените" разпространиха видео за доказателство, но в един момент, картината прекъсва и това буди подозрения в "сините", че записът е манипулиран.

От "Левски" твърдят, че човек с жълто горнище в сектора на домакините, е метнал бутилка към агитката от София, след което нещата са излезли извън контрол.

Чака се становище от Дисциплинарната комисия. Преди седмица тя наказа "Левски" с 5000 лева за агресия спрямо симпатизантите на "Балкан" в зала "Универсиада".