на живо

Хаос, бесни фенове и рекордна титла за "Галатасарай" (ВИДЕО)

За срещата на "Тюрк Телеком Арена" ще се говори дълго

Reuters

"Галатасарай" победи с 2:1 "Истанбул Башакшехир" в дербито на 33-ия кръг на турската Суперлига и спечели титлата на страната за рекорден 22-и път. Срещата на "Тюрк Телеком Арена" обаче бе помрачена от хаос и грозни ексцесии. 

В 17-ата минута гостите излязоха напред в резултата чрез Рияд Баич и полуделите фенове на "Галатасарай" започнаха да хвърлят пластмасови чашки, кутии и други предмети по терена.

Грозните сцени се пренесоха и край тъчлинията, където нападателят на "Истанбул ББ" Емануел Адебайор бе нападнат от резервния вратар на "Галатасарай" Исмаил Чипе и хвърлен на пейката на неговия отбор.

Снимка: Reuters

Съдията Джунейт Чакър опита да овладее обстановката. В сблъсъците се включиха и треньорите Фатих Терим и Абдула Авджъ, които бяха санкционирани от рефера.

След като страстите се успокоиха, Чакър вдигна жълти картони на Адебайор и Чипе. А след като прегледа с ВАР детайлите, съдията показа също така жълти картони на автора на попадението Баич и на защитника на Джим-Бом Маркао.

През второто полувреме обаче "Галатасарай" обърна мача, като равенството дойде в 47-ата минута чрез Софиян Фегули. Хенри Ониекуру донесе успеха на домакините в 64-ата минута.

Снимка: Reuters

И в двата случая головете бяха първоначално отменяни, а преразглеждането на всяка ситуация от ВАР отнемаше поне по 5 минути.

Така новите шампиони имат 69 точки, пред "Башакшехир" с 66. "Бешикташ" е на 3-о място с 62, а 4-и е "Трабзонспор" с 60.