на живо

Рекордни приходи в касата на "Левски" от билетите за дербито

"Сините" прогнозират, че на трибуните на "Васил Левски" ще има поне 25 000 зрители

Facebook

Рекордни приходи ще влязат в касата на "Левски" от продажбата на билети за мача с ЦСКА от 13-ия кръг на Първа професионална лига. Отборът от стадион "Георги Аспарухов" ще прибере 300 000 лв., предвижда "Тема спорт". Тази цифра е рекордна за мачовете между "сини" и "червени" в последното десетилетие. 

До вчера за двубоя бяха продадени 15 000 пропуска. Очаква се в деня на мача - 21 октомври, още 10 000 фена да си осигурят достъп до трибуните, заплащайки 10, 15 или 30 лв.

Пропуските в секторите "А" и "В" са почти разпродадени, а за местата на агитките - секторите "Б" и "Г" все още има налични доста билети, става ясно след проверка в платформата, разпространяваща ценните хартийки.

Заради високото търсене на билети символичните домакини от "Левски" най-вероятно ще могат да се похвалят с чиста печалба от срещата от 250 000 лв.

Любопитна подробност е, че първоначално "сините" бяха пуснали билети с емблемите и на двата клуба, които ще мерят сили в събота. След остър протест от страна на феновете на "Левски", тази на съперниците им беше свалена.