на живо

"Рен" отново е черна котка за ПСЖ

Бретанците победиха гранда с 2:1

"Рен" за пореден път се оказа трудно препятствие за "Пари Сен Жермен". Шампионите допуснаха загуба в първото си гостуване за сезона в Лига 1 с 1:2. Това е първа домакинска победа за "Рен" срещу парижани от 8 години насам. Само преди няколко месеца бретанците спечелиха Купата на Франция точно срещу ПСЖ, а в двубоя за Суперкупата на страната преди 2 седмици отново оказаха сериозна съпротива на шампионите.

ПСЖ отново не можеше да разчита на Неймар. Бразилецът е извън групата, очаквайки трансфер в "Барселона" или "Реал" Мадрид, но той така или иначе изтърпява наказание от предходния сезон заради удар към фен след финала за купата. Томас Тухел в предни позиции разчиташе на Килиан Мбапе, Единсон Кавани и Анхел Ди Мария. Уругваецът откри резултата след груба грешка при изнасянето на топката от домакините. Той се възползва от подаръка, за да отбележи втория си гол за сезона и първия от игра. Домакините отвърнаха на удара чрез Мбайе Нианг. Сенегалецът се разписа в 44-та минута, матирайки със завъртане Маркиньос, а с шута си не остави шанс на Алфонс Ареола.

Тухел закъсня с 40 секунди за излизането си на пейката за началото на второто полувреме и не видя как "Рен" удари напречната греда. 8 минути след това обаче германецът стана свидетел на второ попадение за домакините. Дел Кастийо се разписа с глава, а "Рен" беше близо и до трети гол, но гредата спаси гостите след удар на централния защитник Желен.

До края на срещата "Пари Сен Жермен" хвърли всички сили да изравни, но така и не можеше да стигне до чисто голово положение. Колин Дагба, Леандро Паредес и новото попълнение Пабло Сарабия се появиха в игра.

Друг новопривлечен това лято - Идриса Гай, чака още своя дебют, като на позицията дефанзивен халф игра отново Маркиньос.

След два изиграни мача "Рен" има пълен актив от 6 точки, докато ПСЖ остава с 3. В следващия кръг шампионите са домакин на "Тулуза", а "Рен" гостува на "Страсбург".