на живо

Ренан: Българският футбол е грозен, "Лудогорец" има малко фенове

Вратарят на "орлите" иска трансфер

Lap.bg

Вратарят на "Лудогорец" Ренан дос Сантос определи българския футбол като "леко грозен" в интервю за най-големият спортен сайт в Бразилия globoesporte.com.br.

Ренан има договор с "орлите" до края на 2019 г., но вече иска да премине в друг отбор.

"Това, което не харесвам във футбола от Източна Европа, е техническото ниво. Говоря за България и страните около нея. Смея да кажа, че е леко грозен. Не е на много високо ниво. Залага се само на шутиране", споделя Ренан в интервюто.

Той все пак отбелязва и положителните страни за него в "Лудогорец: "Хубаво е, че има много бразилци в отбора, като втора националност, което позволява да играем футбол повече по земя и имаме повече техническо качество."

"Сега виждам себе си извън "Лудогорец", търсейки своето място някъде другаде.", добавя той.

"Липсва ми Бразилия. Човешката топлина, феновете. Въпреки че нашият отбор е силен и няколко пъти става шампион, има много малко фенове. Липсва ми пълният стадион и песните на феновете, които не спират и за минута да ни подкрепят."

"Липсва ми и топлината, разбира се. Семейството също. Сега съм отворен за нови възможности, както за Бразилия, където има силни отбори, така и за Европа. Ще седнем и ще преценим кое ще бъде най-добре за семейството ми."

"Езикът е различен и труден. Шокът от това да живееш на -15 градуса първоначално беше сложно, но сега вече свикнах.", завършва стражът.