на живо

Решават датата за Пулев-Джошуа следващата седмица

Мачът е насрочен за 20 юни, но може да бъде отложен

Reuters

Кога ще се проведе мачът между шампиона в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа и задължителния претендент за титлата на IBF Кубрат Пулев?

Това ще бъде решено през следващата седмица, съобщава британското издание "Сън".

Снимка: Reuters

След дълги преговори двете страни се съгласиха срещата да бъде насрочена за 20 юни и да се проведе на стадиона на футболния "Тотнъм" в Лондон. Само че разпространението на коронавируса в световен мащаб може да обърка плановете. Във Великобритания бяха отменени всички спортни събития, а преди дни правителството затегна мерките за социална изолация, която е нужна за да бъде преборен вирусът.

Самият Пулев заяви в интервю за bTV, че се съмнява срещата да се проведе по план на 20 юни.

Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, все още не се наема с прогноза за отлагане на мача.

"Антъни настояваше следващият му мач да е във Великобритания. Има още време до 20 юни. Датата все още е актуална в нашите планове. Говорим с "Тотнъм", за да сме наясно, че сме на една вълна за мача. Има все пак идея да бъде преместен през юли. Има и дата, но за сега се надяваме да се проведе на 20 юни", заяви Хърн преди дни.

Самият Джошуа в момента е под карантина, тъй като наскоро се срещна с принц Чарлз. Престолонаследникът на Великобритания пък е дал положителна проба за коронавирус.

Кубрат Пулев продължава да тренира в България. Той често използва социалните мрежи, за да публикува забавни клипове от своите занимания.

bTV призовава: останете си вкъщи!