на живо

Ресторантът на Меси раздава храна на бездомни

Една страхотна инициатива

Семейният ресторант на Лионел Меси в родния му град Росарио поде благородна инициатива. В Аржентина в момента е студено и затова от петък насам (5 юли) елитното заведение "VIP" раздава храна и напитни на бездомни хора. Идеята е да се помогне на колкото се може повече нуждаещи се в рамките на следващите две седмици.

"Раздаваме кафе, безалкохолни напитки и дори вино", каза пред "Марка" мениджърът на ресторанта Ариел Алмада - "Много хора дойдоха и показаха уважение. Ще продължим инициативата 15 дни, всяка вечер между 19 и 21 ч."

Меси е силно ангажиран с филантропия. По-рано тази година неговата фондация започна партньорство с УНИЦЕФ в подкрепа на развитието на различни проекти в Кения.

Според "Марка", организацията на футболиста ще дари 200 хил. евро за инициативи като изграждането на нова водна помпа и раздаването на хранителни провизии. Проектът ще помогне на повече от 2000 души в страната, като ще осигури достъп до чиста вода в началните училища за децата и за семейства в техните домове.

Миналата година фондацията на Лео Меси започна партньорство със Ставрос Ниарчос Фаундейшън и дари 2.6 млн. евро, за да бъде завършено изграждането на специализиран детски център за борба с рака в Барселона.