на живо

Реваншът между Фюри и Уайлдър пропадна

Кубрат Пулев е сред вариантите за следващ съперник на британеца

Reuters

Мачът реванш между Тайсън Фюри и шампиона в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър няма да се състои поне в близко бъдеще.

Двамата боксьори излязоха един срещу друг в края на 2018 г. След 12 рудна, съдиите определиха равенство, а американецът остана притежател на титлата. 

За това втори мач между двамата се считаше за сигурен, но явно професионалните пътища на двамата са се разминали. 

Фюри се присъедини към промоутърската агенция "Топ Ранк" и подписа договор с ESPN за излъчване на следващите му 5 мача. Той е на стойност 80 млн. паунда.

В същото време Уайлдър е част от конкурентна промоутърска агенция отвъд Океана и има контракт с "Шоутайм" за излъчване на срещите му.

"Говорихме с Тайсън. Той взе решение да продължи напред с друг мач и да се насочи към Уайлдър след това", заяви президентът на "Топ ранк" Тод Дюбьоф пред ESPN.

Този развой на събитията отваря врата за българския боксьор Кубрат Пулев като евентуален съперник на Фюри. Той обаче едва ли би рискувал евентуален мач за световните титли в тежка категория срещу Антъни Джошуа. Кобрата стана основен претендент за титлата на британеца на Международната боксова федерация (IBF), след като победи братовчеда на Тайсън - Хюи Фюри, в София през 2018 г.