на живо

Реваншът на Уайлдър и Ортис пряко по RING

Мачът в тежка категория ще бъде излъчен в ранните часове на 24 ноември

Реваншът на Уайлдър и Ортис пряко по RING

Дългоочакваната среща за титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория между Дионтей Уайлдър и Луис Ортис ще бъде излъчена пряко по RING в ранните часове на 24 ноември. Галавечерта започва в 4:00 ч. сутринта, а мачът между двама от най-добрите боксьори е „черешката на тортата“.

Това ще е втори мач между Уайлдър (41 победи, 1 равенство) и Ортис (31 победи и 1 загуба). През март 2018 г. американецът с прякор Бронзовия бомбардировач защити титлата си, нанасяйки единственото поражение на своя съперник. Той беше обявен за победител след нокаут в десетия рунд.

Снимка: Getty Images

За реванш между двамата се заговори веднага, но те предпочетоха преди това да излязат на ринга срещу други съперници. Уайлдър записа победа над Доминик Брийзил и равенство с Тайсън Фюри.

Ортис пък нокаутира Разван Кожану и Травис Кауфман, а след съдийско решение победи и Кристиан Хамер.

Снимка: Getty Images

Уайлдър, който вече 9 пъти защитава титлата си, е сочен за фаворит в предстоящия сблъсък, но кубинецът показа много добра форма в последните тренировки.

Срещата ще се проведе в Лас Вегас, САЩ. Арена на сблъсъка е „Гранд гардън арена“. Тя побира над 17 000 зрители и е една от предпочитаните за организиране на бойни вечери. През 2015 г. там се проведе мачът между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао.

Снимка: Getty Images

Българските фенове на бокса ще могат да гледат дългочаканата среща между двама от хегемоните в тежка категория в ранните часове на 24 ноември пряко по RING.