на живо

Реваншите от осминафиналите в Шампионската лига - по план и без публика

Не пропускайте жребия за четвъртфиналите - на 10 юли от 13:00 ч., пряко по bTV Action

uefa.com

Европейската футболна централа (УЕФА) взе решение да не прави промени в стадионите, на които трябва да се изиграят оставащите реванши от осминафиналите в Шампионската лига. Турнирът беше прекъснат през март заради пандемията от коронавирус, като се очаква четвъртфиналистите да бъдат ясни до началото на август. 

До момента е ясно, че в следващия етап на надпреварата ще играят "Пари Сен Жермен", "Лайпциг", "Аталанта" и "Атлетико" Мадрид. Остава да се изиграят мачовете "Манчестър Сити" - "Реал" Мадрид (2:1), "Байерн" - "Челси" (3:0), "Ювентус" - "Олимпик" Лион (0:1) и "Барселона" - "Наполи" (1:1). Те ще се състоят съответно на "Етихад" в Лондон, "Алианц Арена" в Мюнхен, "Ювентус Стейдиъм" в Торино и "Камп Ноу" в Барселона. Датите са 7 и 8 август.

Очаквано по трибуните няма да присъстват зрители. Решението на УЕФА е взето след консултация с ръководствата, лекарите и играчите на отборите. Първоначалната идея беше и тези мачове да се играят на неутрален терен, но явно от централата са се отказали. 

Всички участници в четвъртфиналите трябва да станат ясни преди 12 август. Тогава започва финалната фаза на най-силния европейски клубен турнир. Тя ще се състои в Португалия. Елиминациите ще се осъществяват след един мач, а не както до сега - след два при разменено домакинство. Победителят в Шампионската лига ще стане ясен на 29 юли. 

Снимка: Getty Images

Що се отнася до Лига Европа, там трябва да се изиграят срещите "Интер" - "Хетафе" и "Севиля" - "Рома". Те ще бъдат в един мач на неутрален терен. Реваншите в другите осминафинали ще се играят на стадионите на гостите от първия мач. 

Жребият за четвъртфиналите на Шампионската лига ще бъде теглен утре - 10 юли. Може да го гледате пряко по bTV Action от 13:00 ч.