на живо

Резерва донесе първа победа за "Етър"

Ерик Почански герой за "болярите"

Lap.bg

"Етър" победи с 1:0 като домакин "Верея" в мач от втория кръг на Първа лига. Така след загубата от "Лудогорец"  миналата седмица, "виолетовите" намериха пътя към противниковата врата след гол на резервата Ерик Почански. "Верея" остава с една точка и без победа от началото на новия шампионат.

"Виолетовите" можеха да открият резултата още в 6-ата минута, но изпълнението на Иван Скерлев бе много неточно. Секунди по-късно Иван Вълчанов опита да изненада вратаря на "Верея" Георги Георгиев, но без успех.

"Етър" продължи да бъде по-активният отбор на терена, а в 21-ата минута Желсон Варела стреля високо над вратата. В 36-ата минута Здравко Илиев центрира в наказателното поле на домакините, но ударът на Антон Огнянов с глава мина встрани от вратата.

В 65-ата минута Сърмов намери с пас Крум Стоянов, но ударът на бившия играч на "Ботев" Пловдив срещна тялото на стража на "Верея".

Батрович изпусна добро положение за домакините в 79-ата минута, стреляйки мощно над гредата. Натискът на "болярите" продължи, а в 86-ата минута влезлият като резерва Ерик Почански също пропусна да се разпише.

Две минути по-късно обаче именно Почански вкара първото попадение за "Етър" през този сезон.